Etusivu

Munasarjasyöpä

Mikä on munasarjasyöpä?

Naisilla on kaksi munasarjat, yksi kummallakin puolella kohdun (kohtu), joka sijaitsee suhteellisen lähellä munanjohtimet.

Munasarjat ovat melko löyhästi ja pystyy liikkumaan suhteessa ympäristöönsä. Normaali munasarjat ovat sileä, soikea ja mittaa enintään pari senttimetriä halkaisijaltaan - hieman enemmän, jos mitataan pituussuunnassa.

Useimmat munasarjojen kasvaimia ovat hyvänlaatuisia ja pysyy sellaisena. Jotkut saattavat kuitenkin myöhemmin tulla pahanlaatuisia tai syöpä. Toiset ovat pahanlaatuisia alusta alkaen.

Jotkut munasarjojen syöpiä ovat levinneet (etäpesäkkeitä luustossa) alkaen syövät peräisin muissa elimissä.

Kuka on suurin riski munasarjasyöpään?

Munasarjasyöpä on yleisin vaihdevuodet ohittaneilla naisilla (yli 50-vuotiaat). On harvinaista naisilla alle 40.

Sikäli kuin tiedämme, munasarjasyöpä ei voida estää. Mutta naiset, jotka ovat käyttäneet ehkäisytabletteja aiemmin on pienempi munasarjasyövän riski verrattuna naisiin, jotka eivät ole koskaan käyttäneet niitä.

Harvoin, munasarjasyöpä voi suvuittain ja siellä voi olla geenivirhe selittää tätä. Geneettinen neuvonta ja testaus on saatavilla erikoistuneita keskuksia.

Mitkä ovat oireet munasarjasyöpä?

Munasarjasyöpä. mikä on munasarjasyöpä?
Munasarjasyöpä. Mikä on munasarjasyöpä?

Oireita munasarjasyövän eivät koske erityisesti munasarjasyövän ja tämä johtaa usein myöhään taudinmääritys.

Syöpä on usein levinnyt koko lantion ja vatsan tähän mennessä, ja on siksi vaikeampi hoitaa onnistuneesti.

Munasarjasyöpä voi paljastua sattumalta rutiini gynekologinen tutkimus tai se voi paljastua, koska kasvain on kasvanut niin suureksi, että voit tuntea sen, tai koska se on painamalla virtsarakon tai suolistossa.

Muita oireita voivat olla laajeneva vyötärölinja johtuu nesteen sisällä vatsan alkaen syöpään.

Miten munasarjasyöpä diagnosoidaan?

Vain tietyt keinot diagnoosi ovat joko toiminnassa tai koepala otettu aikana erityistä menettelyä kutsutaan laparoscopy. Ultraäänitutkimus on erittäin hyödyllinen väline, koska sen avulla lääkäri tunnistaa munasarjojen kasvain ja tiettyjä ominaisuuksia, joita voisi tehdä hänelle epäillä syöpää.

Verikoe voidaan havaita aineita, jotka on saatu munasarjasyöpä ja nämä aine ovat hyödyllisiä seurattaessa taudin kulkua.

Kaikki kystat tai kasvaimet yli tietyn koon, että ne havaitaan tutkinnan pitäisi poistaa - tai koepala olisi suoritettava niin, että tarkka diagnoosi voidaan tehdä.

Koko kasvu ei ole ainoa maininta siitä, onko syöpä vai ei. Munasarjojen kystat voivat olla suuria, mutta täysin hyvänlaatuinen (ei-syöpä).

Miten Munasarjasyöpäpotilailla?

Tämä riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien laajuus kasvain ja naisen ikä. Useimmat naiset neuvotaan leikkaukseen poistamaan kohtu, sekä munanjohtimet ja munasarjat.

Jos syöpä on varhaisessa vaiheessa, ei muuta hoitoa voi olla tarpeen. Kuitenkin suurin osa naisista neuvotaan käymään kemoterapia lisäksi niiden leikkausta.

Cure hinnat vaihtelevat suuresti sen mukaan, kuinka syövän, sairauden vaiheesta, kudoksen tyyppi syövän sekä naisen ikä ja yleinen terveydentila.


Aiheeseen liittyvää

E-uutiskirje
Tilaa H.H Press

Meidän viikoittainen yleishyödyllisiin sähköinen uutiskirje pitää sinut ajan tasalla siitä monenlaisia ​​terveyteen liittyvistä aiheista.

Tilaa nyt
Etusivu  >  Syöpä  >  Syöpä tosiasiat  >  Munasarjasyöpä